Levendulás limonádé cukor nélkül
Annyira finom illata van a levendulának, hogy az embernek szinte megjön hozzá az étvágya. Ennek valójában semmi akadálya nincsenek, csak a megfelelő receptet kell hozzá megtalálni. Egy hűsítő levendula limonádénál jobbat pedig el sem tudok képzelni.
Levendulás limonádé cukor nélkül
Hozzávalók:
1/2 l forró víz
1/2 l hideg víz
3 maréknyi levendula virág
2 dl frissen facsart citromlé
5 ek xilit
Elkészítés:
Tedd a levendulavirágot egy tálba, öntsd fel a forró vízzel és lefedve hagyd 10 percig állni. Add hozzá a xilitet is és keverd, amíg teljesen feloldódik. Végül öntsd hozzá a citromlevet és a hideg vizet is, és hagyd kihűlni. Tálalásig tartsd hűtőszekrényben.
Az elkészült limonádé halványabb lesz, de egy csepp ételfestékkel ilyen gyönyörű lesz az italod.
Egészségedre!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!