Zabpelyhes almás korong
Itt az almaszezon! Az almát nemcsak nyersen, hanem turmixolva, párolva, főzve és sütve is nagyon szeretem. Közel 30 féle vitamint és nyomelemet tartalmaz, ezért fontosnak tartom, hogy változatosan beépítsen a mindennapokba. Most egy nagyon jó tízórai, uzsonna receptet hoztam.
Zabpelyhes almás korong
Hozzávalók:
10 dkg finomra őrült zabpehely
2 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
1 tk szódabikarbóna
fahéj ízlés szerint
egy csipet só
2 ek kókuszolaj
1 tojás
12 dkg alma apró kockákra vágva
Elkészítés:
Mérd ki a száraz összetevőket. Keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket.
Öntsd egy nagy tálba a kókuszolajat, add hozzá a tojást, elegyítsd el őket, majd add hozzá a zabpelyhes keveréket és a kockákra vágott almákat.
Ha összekeverted, pihentesd egy kicsit.
30 perc elteltével bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és halmozd rá az almás-zabpelyhes masszát.
Süsd ropogósra.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 5 perc + pihentetés + sütés
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!