
Toszkán sült csirke
2019. máj. 24. / Írta: Eszter / Kategória:
A könnyed csirkés fogások mindig jobban vonzottak, mint a nehezebb sertés- és marhaételek. Kiváltképp igaz ez nyáron, amikor sokkal jobban kívánom a zöldségeket és a laza ebédeket. Ez egy igazi hétvégi recept, amivel lenyűgözheted a családot!
Toszkán sült csirke
Hozzávalók:
1 egész csirke
1 kg új burgonya
1 fej brokkoli
1 vöröshagyma
8 koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 ek vaj
1 marék friss bazsalikom
1 ek olasz fűszerkeverék
só, bors
Elkészítés:
- A csirkét mosd meg alaposan, sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel alaposan dörzsöld be.
- Vegyél elő egy nagy tálat, kend szét benne a vajat és helyezd bele az egész csirkét. Dobd köré a megtisztított burgonyát, a rózsáira bontott brokkolit, a feldarabolt vöröshagymát, az egész koktélparadicsomokat és a fokhagymákat.
- Locsold meg az olívaolajjal.
- Tedd előmelegített sütőbe és 1 óráig süsd letakarva, majd 1/2 óráig simán.
Tálald friss bazsalikommal!
Egészségedre!
Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?
Fotó: delish.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?


TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre!
