Toszkán sült csirke

Toszkán sült csirke

A könnyed csirkés fogások mindig jobban vonzottak, mint a nehezebb sertés- és marhaételek. Kiváltképp igaz ez nyáron, amikor sokkal jobban kívánom a zöldségeket és a laza ebédeket. Ez egy igazi hétvégi recept, amivel lenyűgözheted a családot!

Toszkán sült csirke

Hozzávalók:

1 egész csirke
1 kg új burgonya
1 fej brokkoli
1 vöröshagyma
8 koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 ek vaj
1 marék friss bazsalikom
1 ek olasz fűszerkeverék
só, bors

Elkészítés:

  1. A csirkét mosd meg alaposan, sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel alaposan dörzsöld be.
  2. Vegyél elő egy nagy tálat, kend szét benne a vajat és helyezd bele az egész csirkét. Dobd köré a megtisztított burgonyát, a rózsáira bontott brokkolit, a feldarabolt vöröshagymát, az egész koktélparadicsomokat és a fokhagymákat.
  3. Locsold meg az olívaolajjal.
  4. Tedd előmelegített sütőbe és 1 óráig süsd letakarva, majd 1/2 óráig simán.

Tálald friss bazsalikommal!

Egészségedre!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: delish.com

 


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
close-link

Elfogyott, elkapkodták!
Sebaj, újra nyomdában van.
KUPONKÓD a várakozásodért:
21NAP500

ÉRDEKEL
close-link