
Sült sárgarépa fokhagymás fűszervajjal
Itt elég kevés a hely ahhoz, hogy felsoroljam a sárgarépa össze jó tulajdonságát, de talán gyerekkorából mindenki jól emlékszik arra, hogy miért is kell fogyasztani. Ez a sárga gyökérzöldség azon különlegesek közé tartozik, ami hő hatására keveset veszt tápanyagtartalmából. Igyekszem is minél többször az asztalra tenni. Ma egy kellemes vacsorareceptet hoztam.
Sült sárgarépa fokhagymás fűszervajjal
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
4 nagy gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss petrezselyem
Olívaolaj vagy kókuszzsír
Só és frissen őrölt bors
10 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő, egy nagyobb tepsibe spriccelj egy kevés olívaolajat vagy kókuszzsírt és tedd félre.
A répákat mosd meg, hámozd meg és vágd ujjnyi gerezdekre, ha szükséges.
A vajat egy serpenyőben olvaszd fel és add hozzá az átnyomott fokhagyma cikkeket. A vaj pár perc alatt átveszi a fokhagyma ízét. Ezután forgasd ebbe a fokhagymás vajba a sárgarépákat, rázd össze egy kicsit, hogy az ízek átjárják egymást.
Húzd le a serpenyőt a tűzről és borítsd át a répákat a kiolajozott tepsibe. Süsd 25-30 percig, amíg meg nem puhulnak a répák.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!