A szerzőről

Szigeti-Kovács Eszter

Az egészséges életmód nem velünk született adottság, hanem tudatos választás eredménye. Ugyan a stresszes mindennapok és megfelelési kényszer sokszor háttérbe szorítja az energikusabb és kiegyensúlyozottabb élet iránti igényt, de ha fejben megszületik a döntés, akkor néhány könnyen kivitelezhető, egészséges szokással egyszerűen megvalósítható. Így volt ez az én esetemben is!

Alakítsd ki Te is a saját egészséges életmódodat lemondások és tiltások nélkül, akár 21 nap alatt!
Beleolvasok a könyvbe

Szigeti-Kovács Eszter vagyok. Nő, feleség és most már édesanya.
Amíg az életemet főként az egyedülálló nő szerepe határozta meg, addig nem foglalkoztatott igazán az egészségem. Éltem a főiskolások gondtalan életét, eszembe sem jutott, hogy az egészségügyi panaszok, fáradékonyság vagy a súlyproblémák engem is érinthetnek. Az iskolát befejezve aztán belecsöppentem a való életbe.

Napi 8-12 órát dolgoztam egy irodában, mint rajtam kívül még oly sokan. Kevesebbet mozogtam, sokszor csak bekaptam valamit az ebédszünetben, aztán rohantam is vissza az asztal mögé. Persze este bepótoltam a napközben elcsalt kalóriákat. Néha azért eszembe jutott, hogy egészségesebben kellene élni, rendszeresen sportolni, több gyümölcsöt és salátát enni, de ez a bűntudat legtöbbször csak néhány hetes fellángolásra volt elegendő. Ahhoz, hogy egészségesebb életmódra térjek át, kevésnek bizonyult.

Miután férjhez mentem és a születésnapi tortámat díszítő gyertyák száma közelebb volt a harmichoz mint a húszhoz, már éreztem, hogy változtatnom kell. Immáron nem csak magamról kellett „gondoskodnom”. Mivel a férjem is azt ette, amit az asztalra tettem, így az ő egészségéért is felelős lettem. A szerelem adta meg tehát a kellő lökést, hogy komolyabban foglalkozzam az egészségesebb életmóddal. Kislányunk születése pedig csak erősítette az eltökéltségemet. Így ő szerencsére már az anyatejjel szívja magába az egészségesebb életmód alapjait.

Nem vagyok dietetikus, táplálkozási szakértő vagy életmód tanácsadó, viszont több tucat könyvet elolvastam a témában, hónapokig böngésztem az interneten, valamiféle iránymutatást keresve, hogyan is tudnánk egészségesebb életet élni. Találtam alapszabályokat, ajánlásokat és jó tanácsokat, sokáig azonban képtelen voltam ezeket alkalmazni, mert hiányzott a fogódzó, hogyan vezessem be őket a mindennapjainkba. Ráadásul soha nem szerettem a korlátokat, a tiltásokat, annál inkább a finom falatokat. Végül magam dolgoztam ki az egészségesebb életünk programját, amelyben soha nem szerepelt megvonás vagy kínzó önmegtartóztatás, annál inkább izgalmas újdonságok és egészségesebb szokások, amelyeket a mai napig is alkalmazunk.

Ezt, a 21 napra lebontott, egészségesebb szokásokon alapuló programot szeretném most Veled is megosztani. Kívánom, hogy a leírtak segítségével Te is valósítsd meg a számodra legegészségesebb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet!

Kíváncsivá tettelek? Olvass bele a könyvbe!

Beleolvasok a könyvbe

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link