Zabpelyhes áfonyás palacsinta
A reggeli kulcsfontosságú étkezés számomra, az egész napomat meghatározza. Szeretek változatosan és kiadósan étkezni, olyan falatokat fogyasztani, amiktől erőre kapok. A zabpehely az egyik legjobb társam ebben, ráadásul mennyei palacsinta is készíthető belőle. Készítsd el te is!
Zabpelyhes áfonyás palacsinta
Hozzávalók 2 főre:
½ csésze zabpehely
egy csipetnyi szódabikarbóna
1 doboz natúr joghurt
½ banán
1 db tojás
egy kevés vanília
egy nagy marék áfonya
Elkészítés:
Ennek a palacsintának a titka a gyors és egyszerű elkészítés. A hozzávalókat az áfonya kivételével egymás után a turmixgépbe kell helyezni, ha esetleg túl sűrű vagy túl híg az állaga, akkor egy kicsivel több zabpelyhet vagy joghurtot igényel.
A sütéshez kókuszzsírt vagy hidegen sajtolt olívaolajat használj, egy nagyon keveset olvassz meg a palacsintasütőben.
Egy szedőkanállal merj egy adagnyi tésztát a sütőbe és szórj bele néhány szem áfonyát. Süsd addig, amíg buborékok nem jelennek meg rajta, majd ugyanezt csináld meg a másik oldalával is.
Tálald magában, kókuszreszelékkel a tetején vagy házi készítésű csokiszósszal!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc előkészület és 2-3 sütés
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!