 
		
      Chia puding alaprecept
Nagyon szeretem a chia magokat, mivel nagyon sokrétűen fel tudom használni őket a konyhában. Zabkásában, müzliben és süteményben annyira nem nyújt különleges élményt, de pudingként maga a tökély. Sajátítsd el te is az alapreceptet!
Chia puding alaprecept
Hozzávalók:
½ liter mandula tej, amit otthon is elkészíthetsz így
3 púpozott evőkanál chia mag
friss gyümölcsök
sztívia ízlés szerint
Elkészítés:
Mérd ki a hozzávalókat, hogy minden kéznél legyen és készíts elő egy nagyobb tálat, amibe beleöntöd a mandulatejet.
A tejhez add hozzá a chia magokat és az édesítőt. Ragadj habverőt és laza mozdulatokkal kezd el keverni a tejes-magos elegyet.
Hagyd egy kicsit állni, 5-10 percet, hogy a chia magok tudjanak egy kis nedvességet szívni magukba. Ha egy kicsit már megduzzadtak, akkor kezd el újra keverni a habverővel, azért, hogy nehogy csomós legyen.
Ha kétszer megkeverted, akkor kiöntheted kis tálakba vagy dobozokba. Ezután tedd a hűtőbe és hagyd legalább 2 órán keresztül ott.
Tálaláskor díszítsd friss gyümölcsökkel!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
 
 
											