
21 napos minden napra egy saláta kihívás – 20. nap
Elérkezett az utolsó előtti nap, már csak két recept áll előtted és sikeresen teljesítetted a kihívást! Vágjunk is bele a 20. recept elkészítésébe!
Almás-keles quinoasaláta
Hozzávalók:
A salátához:
¼ csésze quinoa
3 csésze kelkáposztalevél
1 savanyú alma
½ csésze dió
1 marék aszalt áfonya
10 dkg feta sajt
Az öntethez:
1 dl olívaolaj
1 citrom leve
1 ek méz
1 tk mustár
só
bors
Elkészítés:
A quinoát főzd meg a csomagoláson szereplő utasítások szerint. Amíg kihűl a quinoa, addig állítsd össze a saláta többi részét.
Folytasd az öntet elkészítésével, alaposan keverd ki a hozzávalókat és tedd félre.
Vegyél elő egy nagy tálat, helyezd el benne a kelkáposztaleveleket, majd öntsd rá az öntet kb. felét. Jól rázd össze a szószt és a kelkáposztát és dugd a hűtőbe lefedve nagyjából 15 percre. Így sokkal finomabbak lesznek a levelek.
Amíg összeérik a kelkáposzta és a szósz, addig darabold fel az almát és a sajtot.
15 perc elteltével add káposztához az almát, a sajtot, a diót és az áfonyát is. Forgasd át és öntsd rá a maradék öntetet is.
Egészségedre!
Finom lett a mai salátád is? Oszd meg velem is, mennyire ízlett a Facebookon!
Holnap ezekre lesz szükséged: 1 nagy uborka, 2 paradicsom, 1 lilahagyma, 1 kis doboz feta sajt, 3 ek olívaolaj, 1 ek vörösborecet, ½ tk oregánó, 3 gerezd fokhagyma, ½ tk mustár, só, bors.
Fotó: cookingclassy.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!