
Pikáns almaleves
Karácsonyra készülődve szomjazom a különleges receptekre. Így bukkantam rá erre a levesre is, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Vigyázat, nagyon finom, próbáld ki!
Pikáns almaleves
Hozzávalók:
2 nagy alma meghámozva, felkockázva
2 nagy sárgarépa lereszelve
1 nagy édesburgonya
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek vaj
1 l zöldségeleves alaplé
1 doboz rizstejszín
1 ek méz
só, bors
egy csipet cayenne bors
Elkészítés:
Készítsd elő az alapanyagokat, mindent hámozz meg és kockázz fel, amit szükséges. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a hagymát és párold üvegesre.
Ezután add hozzá a sárgarépát, az édesburgonyát és az almát. Alacsony lángon párold összes őket, majd öntsd fel a zöldségleves alaplével. Sózd, borsozd és forrald fel.
Ha megpuhult minden hozzávaló, óvatosan önts hozzá a tejszínt és botmixerrel készítsd el a kívánt krémleves állagot. Mézzel ízesítsd és hintsd meg egy csipetnyi cayenne borssal.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 30 perc
Fotó: hapanom.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!