Áfonyás-banános zabkása
Egyszerűen imádom a kásákat. Villámgyorsan elkészül, tetszés szerint variálható, laktató, tápláló és nagyon finom.
Ma reggel is zabkása került az asztalra, ezúttal áfonyával, banánnal és dióval.
Áfonyás-banános zabkása
Hozzávalók:
5 dl rizstej
6 ek aprószemű zabpehely
1 marék áfonya
1 banán
dió
fahéj
méz (elhagyható)
Elkészítés:
A rizstejet és a zabpelyhet összeforralom, és a fahéjjal kis lángon puhára főzöm. A banánból néhány karikát félreteszek a díszítéshez, a többit villával összenyomom és a közben elkészült kásához keverem. Tálkába öntöm, banánkarikákkal, friss áfonyával és apróra tört dióval díszítem. Ha szükséges mézzel lehet ízesíteni.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!