Áfonyás zabkása

Áfonyás zabkása

Nagyon szeretem az áfonyát és mivel most szezonja van, többször kerül az asztalra. A hétvégén is sikerült vennem még friss áfonyát, egy keveset megmentettem belőle a mai reggelihez. Gyors egyszerű, de nagyon finom és tápláló. Próbáld ki Te is!

Áfonyás zabkása

Hozzávalók 2 főre:

1/2 dl rizstej
8 ek zabpehely
méz
fahéj
2 marék áfonya (lehet fagyos is)

Elkészítés:

A rizstejet tedd fel főni és add hozzá a zabpelyhet, adj hozzá fél mk. fahéjat is. Folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a zabpehely megpuhul, majd zárd el alatta a gázt és néhány percig fedő alatt még hagyd párolódni. Ha kihűlt keverj hozzá ízlés szerint mézet. Tedd tálba és díszítsd a tetejét az áfonyával. Ha mélyhűtött áfonyát használsz, akkor előző este vedd ki, hogy reggelre kiolvadjon.

Jó étvágyat!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link