Almás-mákos zabkása

Almás-mákos zabkása

Az alma és a mák nagyon jó párosítás, rétesben is isteni. Ráadásul a mák az egyik legjobb kalciumforrás, ezért régóta próbálkozom, hogyan csempészhetem úgy a mindennapokba, hogy a család többi tagja se reklamáljon. Szerintem ez a mákos-almás zabkása erre kitűnő példa. Nálunk legalábbis nem volt panasz, pillanatok alatt elfogyott. :) Próbáld ki Te is!

Almás-mákos zabkása

Hozzávalók 2 főre:

1/2 zabtej
8 ek zabpehely
2 ek mák
frissen facsart citromlé
2 alma
méz

Elkészítés:

Öntsd a mákot és a zabpelyhet a zabtejhez és kezd el melegíteni. Ha mindkettő megpuhult, zárd le, és lefedve hagyd még néhány percig puhulni. Közben hámozd meg és reszeld le az almákat, majd locsold meg egy kevés citromlével. Keverd a mákos zabkásához és édesítsd ízlés szerint mézzel.

Jó étvágyat!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link