Aranyló vöröslencsekrémleves

Aranyló vöröslencsekrémleves

A 6 éves kislányom nagy répaevő, de csakis nyersen hajlandó megenni a sárga gyökérzöldséget. Minden levesből kipiszkálja. Na, ezért is szeretem annyira a krémleveseket, olyan zöldséget csempészek bele, amilyet csak szeretnék, még soha nem mondta, hogy nem finom. Sőt!

Aranyló vöröslencsekrémleves

Hozzávalók:

1 fehérrépa
2 sárgarépa
1 bögre vöröslencse
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
kurkuma
só, bors
petrezselyem
olívaolaj

Elkészítés:

Hámozd meg a zöldségeket, majd vágd nagyobb darabokra. A hagymát kockázd fel és egy kevés olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a répákat és a lencsét, majd öntsd fel vízzel. Főzd lassú tűzön kb. 15-20 percig, közben folyton ellenőrizd a víz mennyiségét, és ahogy igényli, pótold. Főzés közben adj hozzá 1 tk kurkumát, sót, borsot ízlés szerint, és az összenyomott fokhagymát is. Ha megpuhultak a zöldségek, turmixold az egészet krémesre, add hozzá a petrezselymet és forrón tálald.

Jó étvágyat!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link