Bőségbatyu gombából, húsmentesen

Bőségbatyu gombából, húsmentesen

A családban vannak vegetáriánusok és én is szívesen fogyasztok húsmentes ételeket, ezért minden karácsonykor készülök pár ünnepi vega fogással. Ez az egyik kedvencem!

Bőségbatyu gombából, húsmentesen

Hozzávalók 4 főre:

6-8 nagy gombafej
2 marék fagyasztott spenót
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 marék reszelt parmenzán
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:

A gombákat tisztogasd, törölgesd meg. Olívaolajjal kend meg a gombák mindkét oldalát és süsd meg őket, kb. 5 percen keresztül.

Eközben pirítsd meg a vöröshagymát egy kevés olajon, add hozzá a fokhagymát és a felengedett spenótot is. Sózd, borsozd és pár percig párold össze őket, majd húzd le a tűzről.

Ezalatt már ki is veheted a gombákat a sütőből, kicsit hagyd kihűlni őket.

Ha már nem tűz forró a spenótos tölteték, keverd bele a parmezánt és oszd el a gombafejek között. Ezután told vissza pket már töltve a sütőbe 2-3 percre és kész is.

Egészségedre!

Elkészítési idő: 20 perc

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: healthyrecipesblogs.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link