Citromos csirkemellfilé

Citromos csirkemellfilé

Nem vagyok híve a nehezen emészthető, zsíros, húsos ételeknek, de a könnyű szárnyas fogásokat szeretem. Ez a citromos csirke az egyik kedvencem.

Citromos csirkemellfilé

Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé
só, bors
olívaolaj
1 marék apróra vágott hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl húsleves alaplé
2 tk teljes kiőrlésű liszt
1 ek kapor
2 ek frissen facsart citromlé

Elkészítés:

Szeleteld fel a csirkemelleket, mindkét oldalt sózd, borsozd. Egy nagy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat és pirítsd nagyjából 3-3 percig a csirkemellek minden oldalát.

Amikor egy picit kezd barnulni a csirke, vedd lejjebb a hőfokot és a húst vedd ki a serpenyőből.

A maradék olajhoz add hozzá a hagymákat, párold őket 1 percig, majd jöhet a liszttel elkevert alaplé, a kapor és a citromlé. Főzd addig, ameddig egy kicsit be nem sűrűsödik, majd csúsztasd vissza a csirkemelleket.

Alacsony hőmérsékleten párold készre a husit.

Frissen őrölt borssal és friss kaporral tálald.

Egészségedre!

Elkészítési idő: 20 perc

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: eatingwell.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link