
Citromos csirkemellfilé
Nem vagyok híve a nehezen emészthető, zsíros, húsos ételeknek, de a könnyű szárnyas fogásokat szeretem. Ez a citromos csirke az egyik kedvencem.
Citromos csirkemellfilé
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só, bors
olívaolaj
1 marék apróra vágott hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl húsleves alaplé
2 tk teljes kiőrlésű liszt
1 ek kapor
2 ek frissen facsart citromlé
Elkészítés:
Szeleteld fel a csirkemelleket, mindkét oldalt sózd, borsozd. Egy nagy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat és pirítsd nagyjából 3-3 percig a csirkemellek minden oldalát.
Amikor egy picit kezd barnulni a csirke, vedd lejjebb a hőfokot és a húst vedd ki a serpenyőből.
A maradék olajhoz add hozzá a hagymákat, párold őket 1 percig, majd jöhet a liszttel elkevert alaplé, a kapor és a citromlé. Főzd addig, ameddig egy kicsit be nem sűrűsödik, majd csúsztasd vissza a csirkemelleket.
Alacsony hőmérsékleten párold készre a husit.
Frissen őrölt borssal és friss kaporral tálald.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 20 perc
Fotó: eatingwell.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!