Császármorzsa tej- és tojásmentesen

Császármorzsa tej- és tojásmentesen

Gyerekkorom óta nem ettem császármorzsát, a napokban viszont eszembe jutott és azonnal el is készítettem. Természetesen tej- és tojásmentesen készült. A helyettesítésükre zablisztet és szezámlisztet használtam, ezek még a tápértékét is növelték. Próbáld ki!

Császármorzsa tej- és tojásmentesen

Hozzávalók:

10 ek kukoricadara
5 ek zabliszt
1 ek szezámliszt
2 ek méz
4 dl rizstej
3 dl víz
5 ek kókuszzsír
1 csipetnyi só

Elkészítés:

Tedd fel főni vízzel és a rizstejjel a kukoricadarát, és ahogy megpuhult adagold hozzá a zablisztet, a szezámlisztet és keverd hozzá a mézet is. Ha szükséges adagolj hozzá még lisztet vagy éppen vizet, hogy kásasűrűségű legyen a masszád. Ha megpuhult, melegítsd meg a kókuszzsírt egy serpenyőben, és kanalazz rá 2 merőkanálnyit a kásából. Ahogy megszilárdult, fakanállal vagdosd darabokra és pirítsd le mindkét felét.

Házi lekvárral a legfinomabb.

Jó étvágyat!

 

 


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link