Csirkés cézársaláta felturbózva

Csirkés cézársaláta felturbózva

Én is és a család is rajong a kiadós, ugyanakkor könnyű vacsorákért. Gyakran készítek tartalmas salátát, amit a téli időszakban forró húsfélékkel szoktam tálalni. Egyik nagy kedvencem ez a feltrubózott cézársaláta.

Csirkés cézársaláta felturbózva

Hozzávalók:

½ kg csirkemellfilé
1 marék csicseriborsó
1 alma
3 marék kelkáposztalevél
1 marék reszelt parmezán
olívaolaj
1 dl görög joghurt
1 ek mustár
só, bors
citromlé
balzsamecet

Elkészítés:

A csirkemellet vág vékony szeletekre, sózd, borsozd és pirítsd meg egy serpenyőben.

Amíg ez készül, állítsd össze a dresszinget. Keverj össze 2 evőkanálnyi olívaolajat, a joghurtot, a mustárt, a balzsamecetet, a citromlevet, sózd és borsozd.

A kelkáposztát bontsd leveleire, főzd elő egy picit, majd szűrd le és hagyd megszáradni kissé.

Aprítsd fel az almát, és pirítsd meg a csicseriborsót. Ha ezzel kész vagy, csíkozd fel a kelkáposztát, forgasd bele az almaszeleteket, a csicseriborsót, majd a csirkecsíkokat.

Öntsd nyakon a dresszinggel és tálald reszelt parmezánnal.

Egészségedre!

Elkészítési idő: 40 perc

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: Perry Santanachote


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
close-link

Megtaláltad az idei nyaralós könyved! 15% kedvezmény és ingyenes szállítás. Rendeld meg most!

ÉRDEKEL
close-link