Csirkés cézársaláta felturbózva
Én is és a család is rajong a kiadós, ugyanakkor könnyű vacsorákért. Gyakran készítek tartalmas salátát, amit a téli időszakban forró húsfélékkel szoktam tálalni. Egyik nagy kedvencem ez a feltrubózott cézársaláta.
Csirkés cézársaláta felturbózva
Hozzávalók:
½ kg csirkemellfilé
1 marék csicseriborsó
1 alma
3 marék kelkáposztalevél
1 marék reszelt parmezán
olívaolaj
1 dl görög joghurt
1 ek mustár
só, bors
citromlé
balzsamecet
Elkészítés:
A csirkemellet vág vékony szeletekre, sózd, borsozd és pirítsd meg egy serpenyőben.
Amíg ez készül, állítsd össze a dresszinget. Keverj össze 2 evőkanálnyi olívaolajat, a joghurtot, a mustárt, a balzsamecetet, a citromlevet, sózd és borsozd.
A kelkáposztát bontsd leveleire, főzd elő egy picit, majd szűrd le és hagyd megszáradni kissé.
Aprítsd fel az almát, és pirítsd meg a csicseriborsót. Ha ezzel kész vagy, csíkozd fel a kelkáposztát, forgasd bele az almaszeleteket, a csicseriborsót, majd a csirkecsíkokat.
Öntsd nyakon a dresszinggel és tálald reszelt parmezánnal.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 40 perc
Fotó: Perry Santanachote
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!