Diós-fahéjas édesburgonya

Diós-fahéjas édesburgonya

A dió és a fahéj igazán különleges kombinációt alkot, nagyon jól kiemeli az édesburgonya ízét. Ezt a fogást köretként és önmagában is csak ajánlani tudom. Teszteld!

Diós-fahéjas édesburgonya

Hozzávalók:

4-5 db nagyobb édesburgonya
1 nagy marék dióbél
2 ek vaj
2 ek kókuszolaj
3 ek méz
1 tk fahéj
egy csipet szerecsendió
egy csipet cayenne bors
egy csipet só
2 db alma

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Hámozd meg az édesburgonyát és az almákat, a diót zúzd finomabb darabokra.

A diót pirítsd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a vajat, a kókuszolajat, a fűszereket és a mézet is. Ha szeretnéd egy kicsit pikánssá tenni akkor 4-6 cent konyakot vagy viszkit is adhatsz hozzá. Párold össze ezt a mártást kb. 5 pecig.

A felkockázott almát és édesburgonyát öntsd kókuszolajjal kikent hőálló edénybe és forgasd rá a diós keveréket.

Tedd a sütőbe és süsd kb. 30 percig, amíg a krumpli meg nem sül, az almák meg nem puhulnak.

Egészségedre!

Elkészítési idő: 40 perc

Fotó: wellplated.com

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »


  • Fülöp Györgyné

    Nagyon jól néz ki !Vacsorára is fogyasztható?

    • http://www.21napalatt.hu Eszter

      Igen, szuper ötlet. :D

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link