Édesburgonyás falatkák
Előétel, délutáni snack, vagy egyszerűen csak nasi egy jó film mellé. Az édesburgonyából készült falatkákat bármikor fel tudod szolgálni, és nem kell, hogy bűntudatod legyen miattuk, hiszen egészségesek.
Édesburgonyás falatkák
Hozzávalók:
4 szelet baconszalonna
2 ek olívaolaj
2 nagy édesburgonya
só, bors
2 érett avokádó
1 ek lime leve
½ pirospaprika
3 ek koriander
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a szalonnát pedig pirítsd meg egy serpenyőben.
Az édesburgonyát vágd vékony karikákra, az olívaolajat keverd össze sóval és borssal, majd forgasd meg benne a burgonyát. Sütőpapírral bélelt lemezen terítsd ki és süsd aranybarnára.
Közben készíts pürét az avokádóból, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsd.
A még meleg édesburgonya helyezz avokádópürét és szórd meg pirított baconnel.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 20 perc
Fotó: wellplated.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!