Egyszerű sárgarépakrém
Húslevest főztem a napokban és annyi sárgarépát sikerült beletennem, hogy nem bírtuk megenni. Kidobni nem akartam, így egy isteni finom sárgarépakrém kászült belőle. Persze bármilyen sárgarépát használhatsz hozzá.
Egyszerű sárgarépakrém
Hozzávalók:
3 sárgarépa
só, bors
1 gerezd fokhagyma
húsleveslé
Elkészítés:
Ha a húslevesből visszamaradt sárgarépából készíted, akkor egyszerűen tedd turmixgépbe, add hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd és adj hozzá annyi húsleveslét, hogy krémesre tudja turmixolni a gép.
Ha nyers répából készíted, akkor hámozd meg a sárgarépákat, karikázd fel, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi párold néhány percig, amíg megpuhul. Ha elkészült, a főzőlével együtt tedd turmixgépbe, add hozzá a fokhagymát, a sót és a borsot és turmixold krémesre.
Teljes kiőrlésű pirítóssal fogyasztva isteni reggeli, de vacsora is készülhet belőle.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!