Egzotikus céklasaláta

Egzotikus céklasaláta

A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, mégis nagyon kevés felhasználási módja ismert. Álljon itt egy finom, vitamindús és tápláló céklasaláta recept.

Hozzávalók:

5 db cékla
3 mogyoróhagyma
1 ek kókuszolaj
1 ek extra szűz olívaolaj
1 kisebb marék hámozott pisztácia
2 ek frissen facsart narancslé
1 ek vörösborecet
1 csipetnyi őrölt kömény
1 csipetnyi őrölt koriander
1 csipetnyi őrölt fahéj
1 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:

Hámozd meg a céklákat és vágd félbe. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és süsd fólia alatt egy kevés kókuszolajon kb. 45-60 percig, amíg megpuhul. Az utolsó 7-10 percre add hozzá a megtisztított pisztáciát is és pörköld együtt. Ha megpuhult a cékla, vágd kb 1×1 cm-es kockákra és hagyd kihűlni.

Közben a narancslevet habverővel keverd össze a a vörösborecettel, az őrölt köménnyel, az őrölt korianderrel, a fahéjjal és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. Sózd, borsozd, add hozzá az olívaolajat és alaposan keverd össze.

A kihűlt a cékla és a pisztácia, helyezd egy nagy tálba, önts rá a narancsos keveréket és alaposan forgasd össze. Végül vágd apró darabokra a mogyoróhagymát és azzal díszítsd a salátát.

Jó étvágyat!

 

Forrás: skinnyms.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
close-link

Elfogyott, elkapkodták!
Sebaj, újra nyomdában van.
KUPONKÓD a várakozásodért:
21NAP500

ÉRDEKEL
close-link