
Egzotikus céklasaláta
A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, mégis nagyon kevés felhasználási módja ismert. Álljon itt egy finom, vitamindús és tápláló céklasaláta recept.
Hozzávalók:
5 db cékla
3 mogyoróhagyma
1 ek kókuszolaj
1 ek extra szűz olívaolaj
1 kisebb marék hámozott pisztácia
2 ek frissen facsart narancslé
1 ek vörösborecet
1 csipetnyi őrölt kömény
1 csipetnyi őrölt koriander
1 csipetnyi őrölt fahéj
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Hámozd meg a céklákat és vágd félbe. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és süsd fólia alatt egy kevés kókuszolajon kb. 45-60 percig, amíg megpuhul. Az utolsó 7-10 percre add hozzá a megtisztított pisztáciát is és pörköld együtt. Ha megpuhult a cékla, vágd kb 1×1 cm-es kockákra és hagyd kihűlni.
Közben a narancslevet habverővel keverd össze a a vörösborecettel, az őrölt köménnyel, az őrölt korianderrel, a fahéjjal és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. Sózd, borsozd, add hozzá az olívaolajat és alaposan keverd össze.
A kihűlt a cékla és a pisztácia, helyezd egy nagy tálba, önts rá a narancsos keveréket és alaposan forgasd össze. Végül vágd apró darabokra a mogyoróhagymát és azzal díszítsd a salátát.
Jó étvágyat!
Forrás: skinnyms.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!