Éjszakai almás zabkása
A leggyorsabb reggelik – leszámítva a gabonapelyhet – az előző este elkészített zabkását. Ezek az éjszaka folyamán kellően megpuhulnak, az ízek összeérnek, és reggel csak annyi a dolgunk, hogy belapátoljuk. Egy ilyen szuper recept következik most.
Éjszakai almás zabkása
Hozzávalók:
3 ek nagyszemű zabpehely
1 dl rizstej
2 ek joghurt
1,5 tk chia mag
1 tk méz
1/2 tk fahéj
3 ek almapüré vagy 1/2 alma felkockázva
Elkészítés:
Tedd az első hat összetevőt egy zárható befőttesüvegbe, csavard rá a tetejét és alaposan rázd össze. Csavard le a tetejét, add hozzá az almapürét, majd zárd vissza. Hagy állni egy éjszakán át, reggel máris is a finom, hideg zabkásád.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!