Epres zabszelet
Nagyon szeretjük a zabpelyhet, de amikor már unalmas a kása, a Kolláth-reggeli és a müzli is, akkor bizony szükség van egy kis kreativitásra. Mit szólsz ehhez a recepthez?
Epres zabszelet
Hozzávalók:
1 csésze zabpehely
¾ csésze rizsliszt
½ csésze eritrit
1 csipet só
½ teáskanál őrölt gyömbér
10 dkg vaj
1 tk kukoricakeményítő
2 cs eper apróra vágra
2 ek citromlé
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A vajat olvaszd meg. Közben az eper kivételével keverd össze a zabpelyhet, a rizslisztet és a sót. Öntsd össze az egészet, adagold egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alaposan nyomkodd le. Keverd össze a kukoricakeményítőt, az eritritet és a gyömbért. Az apróra vágott eperrel szórd meg a tetejét, erre jöhet a keményítőt kevekék, végül locsold meg citromlével. Végül 25 perc alatt süsd aranybarnára.
Ha megsült, hagyd kihűlni, úgy könnyen vágható lesz a végeredmény. Köztes étkezésre vagy reggelire is tökéletes választás.
Jó étvágyat!
Kép: yummiestfood.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!