Felturbózott mézeskalács dióval
Nem kezdődhet az Advent mézeskalács nélkül. A tojásallergiám azonban természetesen ezt is átírta. A tojás pótlására került ebbe a receptbe lenmagliszt, különleges íze és magas vitamintartalma miatt szezámliszt, a szebb színéért karobpor, a dió pedig azért, mert nagyon szeretem. Azonnal puha, tápláló összetevőkkel teli nagyon finom mézeskalács lesz az eredmény.
Felturbózott mézeskalács dióval
Hozzávalók:
10 púpozott ek zabliszt
8 ek teljes kiőrlésű liszt
1 ek szezámliszt
1 ek lenmagliszt
40 dkg virágméz
1 ek kókuszzsír
1 tk szódabikarbóna
2 marék durvára tört dió
1 dl víz
2-3 tk mézeskalácsfűszer
1 tk karobpor
Elkészítés:
Olvaszd langyosra a mézet, a vizet és a kókuszzsírt, tedd keverőtálba és folyamatosan keverve adagold hozzá a liszteket és a szódabikarbónát. Szórd bele a diót, a mézeskalácsfűszert és a karobport. Lisztezett deszkán gyúrd át, nyújtsd kb. fél cm-esre a tésztát és szaggasd ki a karácsonyi kiszúrókkal. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és 10-12 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
-
Anita