Felturbózott mézeskalács dióval

Felturbózott mézeskalács dióval

Nem kezdődhet az Advent mézeskalács nélkül. A tojásallergiám azonban természetesen ezt is átírta. A tojás pótlására került ebbe a receptbe lenmagliszt, különleges íze és magas vitamintartalma miatt szezámliszt, a szebb színéért karobpor, a dió pedig azért, mert nagyon szeretem. Azonnal puha, tápláló összetevőkkel teli nagyon finom mézeskalács lesz az eredmény.

Felturbózott mézeskalács dióval

Hozzávalók:

10 púpozott ek zabliszt
8 ek teljes kiőrlésű liszt
1 ek szezámliszt
1 ek lenmagliszt
40 dkg virágméz
1 ek kókuszzsír
1 tk szódabikarbóna
2 marék durvára tört dió
1 dl víz
2-3 tk mézeskalácsfűszer
1 tk karobpor

Elkészítés:

Olvaszd langyosra a mézet, a vizet és a kókuszzsírt, tedd keverőtálba és folyamatosan keverve adagold hozzá a liszteket és a szódabikarbónát. Szórd bele a diót, a mézeskalácsfűszert és a karobport. Lisztezett deszkán gyúrd át, nyújtsd kb. fél cm-esre a tésztát és szaggasd ki a karácsonyi kiszúrókkal. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és 10-12 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat!


  • Anita

    Nekem ehhez sokkal sokkal több liszt kellett, hogy egyáltalán gyúrható, nyújtható legyen…

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link