
Gluténmentes kukoricakenyér
Felmerült a gyanú, hogy a kisfiúnk gluténérzékeny, így a hagyományos kenyeret átmenetileg gluténmentesre cseréltem. A bolti gluténmentes kenyerek viszont sem állagra, sem összetételre nem tetszettek, ízre meg aztán pláne nem, ezért inkább magam sütöttem a lisztmentes változatokat. Ez a kenyér, finom, puha, természetes ízű és másnap is vállalható. Ha marad belőle.
Gluténmentes kukoricakenyér
Hozzávalók:
250 gr kukoricaliszt
25 gr útifűmaghéj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
360 ml víz
15 gr friss élesztő
1,5 tk só
2 ek olívaolaj
1 csipetnyi kókuszvirágcukor
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel langyos vízben a kókuszvirágcukorral. Közben a hagymát vágd apró darabokra és párold meg az olívaolajon. A lisztet tedd tálba, add hozzá az útifűmaghéjat, a sót, a darabokra vágott fokhagymát és a vöröshagymát is, végül a felfuttatott élesztőt és dagaszd 5-10 percig. Ha elkészült, tedd kiolajozott formába, majd kb. 40 perc alatt keleszd a duplájára. Végül 200 fokos, előmelegített sütőben süsd meg.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!