Gluténmentes szilvás gombóc

Gluténmentes szilvás gombóc

A héten írtam arról, hogy tej- és tojásérzékenységet diagnosztizáltak nálam, így ennek megfelelően egy újabb vonallal bővült az 21 nap alatt egészséges receptjeinek köre. Így az ősz közepén szilvás gombócot terveztem hétvégére, de az új fejlemények miatt kihagytam a receptből a zsemlemorzsát, és ha már lúd, legyen kövér, a lisztet is gluténmentesre cseréltem.

Az eredmény meglepően finom volt, érdemes kipróbálni.

Gluténmentes szilvás gombóc

Hozzávalók:

1 kg lisztes burgonya
1/2 kg rizsliszt
1 csipet só
15 szem szilva
fahéj
5 ek kókuszzsír
10 ek aprószemű zabpehely
stevia

Elkészítés:

Héjában főzd meg a burgonyát. Amikor megfőtt, hámozd meg, gyúródeszkán törd össze és hagyd kihűlni. A kihűlt krumplihoz add hozzá a rizsliszt felét és gyúrd össze, majd apránként adagolva add hozzá a többi lisztet is. Távolítsd el a megmosott szilvák magját, a közepébe tegyél egy kevés fahéjat és néhány csepp steviát, majd gyúrj belőlük szép, kerek gombócokat.

Tegyél fel sós vizet melegedni, és ha forr, dobáld bele a gombócokat. Ha feljött a tetejére ki is veheted.

Közben olvaszd fel a kókuszzsírt és add hozzá a zabpelyhet is. Folyamatos keverés mellett pirítsd addig, amíg szép, barna színe lesz. Ne hagyd magára, mert gyorsan leég. Az elkészült gombócokat forgasd meg a pirított zabpehelyben és tálald forrón, fahéjjal megszórva. Ha hiányzik a cukor illúzója, por állagú steviával vagy xilittel szórd.

Jó étvágyat!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link