Gyors zöldborsókrémleves

Gyors zöldborsókrémleves

A zöldborsó a családunk minden tagja szívesen fogyasztja, főzelékként, párolva és főzve is. A belőle készült krémlevesből sem egyszer mertek. Gyors, nagyon egyszerű, ebédre vagy vacsorára is bevethető recept következik:

Gyors zöldborsókrémleves

Hozzávalók:

400 gr zöldborsó
200 gr burgonya
1 hagyma
1 ek vaj
2 dl tejszín
1 kis csokor metélőhagyma
só, bors

Elkészítés:

  1. Dinszteld a vajon az apróra vágott hagymát és felkockázott burgonyát néhány percig.
  2. Add hozzá a borsó 3/4-ét, önts hozzá 3/4 l vizet és a 3/4 rész tejszínnel együtt, majd forrás után lassú tűzön főzd 15-20 percig.
  3. Turmixold krémesre.
  4. Add hozzá a maradék borsót, tejszínt és a felkarikázott hagymákat, majd főzd további 5 percig.

 

Jó étvágyat!

 


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link