Gyors zöldborsókrémleves
A zöldborsó a családunk minden tagja szívesen fogyasztja, főzelékként, párolva és főzve is. A belőle készült krémlevesből sem egyszer mertek. Gyors, nagyon egyszerű, ebédre vagy vacsorára is bevethető recept következik:
Gyors zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
400 gr zöldborsó
200 gr burgonya
1 hagyma
1 ek vaj
2 dl tejszín
1 kis csokor metélőhagyma
só, bors
Elkészítés:
- Dinszteld a vajon az apróra vágott hagymát és felkockázott burgonyát néhány percig.
- Add hozzá a borsó 3/4-ét, önts hozzá 3/4 l vizet és a 3/4 rész tejszínnel együtt, majd forrás után lassú tűzön főzd 15-20 percig.
- Turmixold krémesre.
- Add hozzá a maradék borsót, tejszínt és a felkarikázott hagymákat, majd főzd további 5 percig.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!