
Hűsítő eperkrémleves
Az eperkrémleves nagy kedvenc lehet a családban, hiszen mennyei az íze! Még a gyerekek is örülni fognak neki, hiszen szinte olyan, mintha olvadt fagyit kanalazhatnának.
Akár egy közös családi program is lehet begyűjteni “szedd magad” akcióban a bogyókat, majd otthon elkészíteni őket ebédre.
Hűsítő eperkrémleves
Hozzávalók:
90 dkg eper
2 dl növényi tejszín
½ liter növényi tej
1 tk vanília kivonat
2 ek. friss citromlé
méz (ízlés szerint)
fahéj
Elkészítés:
Ha fagyasztott epret vásároltál, akkor várd meg míg felenged, ha friss a gyümölcs, akkor mosd meg, távolítsd el a szárát és tegyél félre a bogyókból egy maréknyit. A hozzávalókat turmixold össze és ízlés szerint adj hozzá fahéjat és mézet. Ezután tedd be fél órára még fogyasztás előtt a hűtőbe a levest. Tálaláshoz a félretett epreket díszítésnek használhatod növényi tejszínhabbal.
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!