Kapros uborkasaláta

Kapros uborkasaláta

Ha az ember lánya nem csak magára főz, akkor hiába szeretne változatos zöldségeket tálalni az vacsora mellé. Ha a család másik fele a paprikát nem szereti, az uborka unalmas, a salátát meg egyék a kecskék, akkor bizony ideje elővenni az asszonyi praktikákat és néhány fűszerrel megbolondítani az egyszerűnek tűnő fogásokat. Egy ilyen vacsora alkalmával került az asztalra ez a joghurtos-kapros uborkasaláta, ami ebben a formában az utolsó cseppig elfogyott.

Joghurtos-kapros uborkasaláta

Hozzávalók

1 uborka
1 pohár joghurt
2 ek friss citrom leve
2 ek apra vágott friss kapor
só és bors

Elkészítés

Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeltem, összekevertem a joghurtot, a citromlével és a kaporra, majd hozzákevertem az uborkát és a sóval, borssal fűszereztem. Nem nyomkodtam ki a levet sem az uborkából, mert azonnal ettük. Nem volt ideje level ereszteni.

Jó étvágyat!