Kiadós spárgasaláta

Kiadós spárgasaláta

Tombol a spárgaszezon, a zöldségeseknél sorakoznak a szebbnél szebb kötegek, én sem tudtam megállni, jól bevásároltam belőlük. A hagyományos spárgakrémleves és párolt spárga után egy salátát tettem az asztalra, aminek nagy sikere lett.

Kiadós spárgasaláta

Hozzávalók 2 főre:

1 köteg spárga (10-12 szál)
3 paradicsom
2 érett avokádó
1 fej jégsaláta
3 bögre főtt tészta
olívaolaj
friss bazsalikom
½ citrom leve
só, bors

Elkészítés:

Első lépésként forralj vizet a tésztához. Amikor forr, borítsd a lobogó vízbe a tésztát és főzd al dentére.

A spárgát mosd meg és állítsd egy kisebb fazékba, amiből a virágos fele van ki. Öntsd fel egy kis vízzel és párold puhára. Ügyelj arra, hogy ne főzd túl!

Ha elkészült a tészta, szűrd le és tedd félre, a spárgát szintén.

A paradicsomot, az avokádót és a salátát aprítsd fel, keverd hozzá a leszűrt tésztát.

A dresszinghez facsard ki a citromot, önts hozzá olívaolajat, morzsold bele a bazsalikomot, ízlés szerint sózd és borsozd. Ha kész, keverd a paradicsomos, avokádós, tésztás elegyhez.

A spárgákat darabold fel és szórd a saláta tetejére, végül óvatosan forgasd össze az egészet.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link