Lassan főzött csibeleves rizzsel és spárgával

Lassan főzött csibeleves rizzsel és spárgával

Bár nyáron sokan gondolni sem tudnak a forró levesekre, én mégis előszeretettel készítem, hiszen a sivatagi országokban is forró teával védekeznek a hőség ellen. Tea helyett én most csibelevessel védekezem a kánikula ellen. Kóstold meg, nem fogod megbánni!

Lassan főzött csibeleves rizzsel és spárgával

Hozzávalók:

2 ek extra szűz olívaolaj
1 db csirkemellfilé csonttal
5 gerezd fokhagyma
1 póréhagyma
1 sárgarépa
1 csésze zöldborsó (fagyasztott)
1 marék spárga
1/4 csésze rizs
1 ek petrezselyem
1 ek metélőhagyma
1 ek citromlé
só, bors

Elkészítés:

  1. Egy edényben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet. Pirítsd kb. 5 percig, és add hozzá a felaprított fokhagyma gerezdeket és a karikára vágott póréhagymát.
  2. Ha kellemesen megpárolódtak a zöldségek és a husi is, öntsd fel kb. 6 csésze vízzel.
  3. Adagold hozzá a karikára vágott sárgarépát, a megtisztított spárgát, fedd le és főzd alacsony lángon. Sóval, borssal ízesítsd.
  4.  1 óra után add hozzá a rizst, majd ha már majdnem kész, a zöldborsót is.
  5.  Főzd addig, amíg minden puha nem lesz. A végén locsold meg egy kevés citromlével.

Tálald friss bagett pirítóssal, szórd meg petrezselyemmel és metélőhagymával!

Egészségedre!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: eatingwell.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
close-link

Elfogyott, elkapkodták!
Sebaj, újra nyomdában van.
KUPONKÓD a várakozásodért:
21NAP500

ÉRDEKEL
close-link