Meggyes gombóc édesburgonyából fahéjas zabmorzsával

Meggyes gombóc édesburgonyából fahéjas zabmorzsával

Gyerekkorom egyik kedvenc étele a szilvás gombóc, felnőttként viszont csak ritkán érzek késztetést, hogy ez az étel kerüljön az asztalra. Ezúttal azonban annyira megkívántam az édes gombócot, hogy más szóba sem jöhetett. Ezúttal azonban édesburgonyából készítettem, a belsejébe pedig meggy került.

Meggyes gombóc édesburgonyából fahéjas zabmorzsával

Hozzávalók:

2 db édesburgonya
2 db tojás
10 ek teljes kiőrlésű liszt
kókuszzsír
1 marék meggy
1 ek fahéj
2 ek kókuszcukor
6 ek aprószemű zabpehely

Elkészítés:

Főzd meg az édesburgonyákat, majd hagyd teljesen kihűlni. Ha már hideg, törd apróra, add hozzá a tojásokat, 1 ek kókuszzsírt, majd kanalanként adagolva a lisztet, amíg puha tésztát kapsz.

A tésztát pihentesd kb. 15 percet, közben tegyél fel főni egy fazékba vizet.

Egy serpenyőben olvassz kókuszzsírt és sűrű kevergetés mellett, alacsony hőmérsékleten pirítsd aranybarnára a zabpelyhet. Ha elkészült adj hozzá 1 ek fahéjat és 2 ek kókuszcukrot, majd forgasd össze még melegen.

Közben a tésztát nyújtsd ki, és vágd kb 7×7 cm-es kockákra. A közepébe tegyél meggyet, egy pici fahéjat és kókuszcukrot, majd formázz belőle gombócot. Az így elkészült gombócokat engedd a forró vízbe és főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

A főtt gombócokat forgasd a fahéjas zabpehelybe és tálald forrón.

Én készítettem hozzá meggymártást is, ehhez egyszerűen felforraltam a kimagozott meggyet és a gombócok mellé tálaltam. Sem ízesítést, sem sűrítést nem igényel.

Jó étvágyat!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link