Meggyes-mogyorókrémes zabkása
A zabkása egy egyik leggyorsabb, legtáplálóbb és legjobban variálható reggelifajta, nálunk éppen ezért kerül sokszor az asztalra. Ezúttal a múltkori kakaómentes, egészséges mogyorókrém került a középpontjába. Különleges íze miatt nagy kedvenc nálunk most a vitaminokban gazdag szezámliszt, talán ettől is lett olyan isteni ez a meggyes-mogyorókrémes zabkása.
Meggyes-mogyorókrémes zabkása
Hozzávalók:
1/2 dl rizstej
6 ek zabpehely
1 ek szezámliszt
1 ek méz
mogyorókrém
aszalt meggy
Elkészítés:
A rizstejet tedd fel főni és add hozzá a zabpelyhet, valamint a szezámlisztet. Folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a zabpehely megpuhul, majd zárd el alatta a gázt és néhány percig fedő alatt még hagyd párolódni. Ha kihűlt keverj hozzá ízlés szerint mézet. Tedd tálba és díszítsd a tetejét 1 teáskanálnyi mogyorókrémmel és aszalt meggyel.
Kóstold meg úgy is, hogy egyszerre kerül a kanálra a zabkása, a mogyorókrém és az aszalt meggy is. Mennyei finom!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!