Meggyes-mogyorókrémes zabkása

Meggyes-mogyorókrémes zabkása

A zabkása egy egyik leggyorsabb, legtáplálóbb és legjobban variálható reggelifajta, nálunk éppen ezért kerül sokszor az asztalra. Ezúttal a múltkori kakaómentes, egészséges mogyorókrém került a középpontjába. Különleges íze miatt nagy kedvenc nálunk most a vitaminokban gazdag szezámliszt, talán ettől is lett olyan isteni ez a meggyes-mogyorókrémes zabkása.

Meggyes-mogyorókrémes zabkása

Hozzávalók:

1/2 dl rizstej
6 ek zabpehely
1 ek szezámliszt
1 ek méz
mogyorókrém
aszalt meggy

Elkészítés:

A rizstejet tedd fel főni és add hozzá a zabpelyhet, valamint a szezámlisztet. Folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a zabpehely megpuhul, majd zárd el alatta a gázt és néhány percig fedő alatt még hagyd párolódni. Ha kihűlt keverj hozzá ízlés szerint mézet. Tedd tálba és díszítsd a tetejét 1 teáskanálnyi mogyorókrémmel és aszalt meggyel. 

Kóstold meg úgy is, hogy egyszerre kerül a kanálra a zabkása, a mogyorókrém és az aszalt meggy is. Mennyei finom!

Jó étvágyat!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link