Mézes-fokhagymás lazac

Mézes-fokhagymás lazac

A lazac az egyik kedvenc halhúsom, egyszerűen isteni finom íze van és pár hozzávaló segítségével zseniális fogás készíthető belőle. Ez az egyik kedvenc receptem, próbáld ki te is!

Mézes-fokhagymás lazac

Hozzávalók:

2 ek méz
1 ek frissen facsart limelé
3 gerezd fokhagyma
egy csipet só
friss őrölt bors
4 db lazacfilé
1 marék apróra vágott póréhagyma
olívaolaj

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze a mézet, a lime levét, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Helyezd a lazacfiléket egy jól zárható tasakba, öntsd rá a pácot, préseld ki belőle a levegőt és hagyd marinálodni min. 15 percet.

Nem tapadós serpenyőben melegíts fel egy kevés olajat, tedd bele a lazacfiléket úgy, hogy ne érjenek össze, majd tegyél rá fedőt és hagyd 3 percig párolódni. Vedd le a fedőt, mozgatsd meg a halszeleteket, majd jöjjön újabb 3 perc fedett párolás. Ezután pirítsd meg egy kissé és kész is vagy.

Tálald zöldséges kuszkusszal és friss póréhagymával.

Egészségedre!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: ifoodreal.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link