Mézes-fokhagymás lazac
A lazac az egyik kedvenc halhúsom, egyszerűen isteni finom íze van és pár hozzávaló segítségével zseniális fogás készíthető belőle. Ez az egyik kedvenc receptem, próbáld ki te is!
Mézes-fokhagymás lazac
Hozzávalók:
2 ek méz
1 ek frissen facsart limelé
3 gerezd fokhagyma
egy csipet só
friss őrölt bors
4 db lazacfilé
1 marék apróra vágott póréhagyma
olívaolaj
Elkészítés:
Egy kis tálban keverd össze a mézet, a lime levét, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Helyezd a lazacfiléket egy jól zárható tasakba, öntsd rá a pácot, préseld ki belőle a levegőt és hagyd marinálodni min. 15 percet.
Nem tapadós serpenyőben melegíts fel egy kevés olajat, tedd bele a lazacfiléket úgy, hogy ne érjenek össze, majd tegyél rá fedőt és hagyd 3 percig párolódni. Vedd le a fedőt, mozgatsd meg a halszeleteket, majd jöjjön újabb 3 perc fedett párolás. Ezután pirítsd meg egy kissé és kész is vagy.
Tálald zöldséges kuszkusszal és friss póréhagymával.
Egészségedre!
Fotó: ifoodreal.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!