Mindenmentes borsófőzelék

Mindenmentes borsófőzelék

Az elmúlt hetekben a kislányomról is kiderült, hogy tejérzékeny, és mivel az óvodában nem tudják számára biztosítani a tejmentes diétát, a feladat rám hárult. A tej mellé társul még a paradicsom és a kakaó is, ami 1 évig ki kell hagynunk a táplálkozásából, így a feladat nem egyszerű. A paradicsomos káposzta helyett ő választotta a borsófőzeléket, ezért az  első napra ezt készült tejmentesen. Amennyire féltem tőle kezdetben, annyira meglepően egyszerű és gyors volt a főzés, na és persze az ízére sem volt panasz. Elfogyott az utolsó kanálig.

Mindenmentes borsófőzelék

Hozzávalók:

450 gr borsó
1 kisebb hagyma
2 ek csicseriborsóliszt
1 marék petrezselyem
só, adalékmentes ételízesítő

Elkészítés:

Vágd apróra a hagymát és tedd fel egy pici vízzel párolni. Add hozzá a zöldborsót is, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Adj hozzá ételízesítőt és sót. Amikor megpuhult a borsó, kanalazd a főzőlevet, a csicseriborsólisztet a turmixgépbe és turmixold simára. Kanalanként adogass hozzá a borsóból is, egészen addig, amíg a kínántnál egy kicsit hígabbnak látod. Ahogy hűl még sűrűsödni fog. Az így kapott masszát öntsd a borsóra, add hozzá az apróra vágott petrezselyet és még néhány percig főzd együtt.

Magas hústartalmú, tej-, szója- és gluténmentes virsli volt a feltét hozzá.

Jó étvágyat!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link