Mogyoróvajas sült zab
Hideg időben jól esik a nasi, de nem tudunk mindig kedvünkre falatozni, hiszen a tél végére jó pár kilóval többet nyomnánk, ha mindig desszert után nyúlnánk, ha hideg van odakint. Erre jó megoldás az egészséges nasi. Készítsd el ezt a receptet!
Mogyoróvajas sült zab
Hozzávalók:
1+1/2 csésze zabpehely
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk tengeri só
1 tk fahéj
2 banán
1/4 csésze mogyoróvaj
1 tk vanília kivonat
1/4 csésze méz
1 tojás
3/4 csésze mandulatej
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra és készíts elő egy 25×25-ös tepsit.
2. Egy tálban keverd össze a finomra őrölt zabpelyhet, a sót, a fahéjat és a szódabikarbónát.
3. Egy másik tálban a banánokat és a mogyoróvajat. Ehhez a mixhez jöhet a tojás, a méz, a vanília és a tej is. Ha kikeverted, elegyítsd a zabos keverékkel.
4. Simítsd a tepsibe és süsd meg 25 perc alatt.
Tálald olvasztott mogyoróvajjal!
Egészségedre!
Elkészítési idő: 35 perc
Fotó: joyfoodsunshine.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!