Nyers, vegán mézeskalács
Hamarosan itt a karácsony, így megkezdődik az ünnepi receptgyűjtögetés. Tarts velem te is és próbáld ki az új, formabontó karácsonyi édességemet!
Nyers, vegán mézeskalács
Hozzávalók:
1 csésze mag nélküli datolya
1/4 csésze mandula
1/4 csésze dió
3/4 csésze apróra őrölt zab
1 ek fahéj
1 tk gyömbér
1/2 tk szerecsendió
1/4 tk vanília
1/4 tk szegfűszeg
1 ek kókuszcukor
Elkészítés:
1. A datolyák kivételével mindent keverj össze egy aprítógépben. Ha finom, poros az állaga, jöhet hozzá szépen lassan a datolya. Egy kis adag után mindig kapcsold be az aprítót. Ezt csináld addig, amíg el nem fogy a datolyád.
2. A kapott masszából formázz golyókat.
Forgasd darált mandulába vagy dióba.
Egészségedre!
Fotó: http://rawmanda.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!