Roston sült tofu mogyorós tésztasalátával

Roston sült tofu mogyorós tésztasalátával

Nagyon szeretjük a keleti konyhát és a tofut is, bár csak ritkán kerül az asztalra. A héten nem tudtam elmenni mellette a boltban, és ez az isteni mogyorós tofusaláta lett a végeredmény. Ahol nincsenek mennyiségek, ott az adagolás ízlés szerinti.

Roston sült tofu mogyorós tésztasalátával

Hozzávalók:

10 dkg teljes kiőrlésű spagetti
1 doboz tofu
3 gerezd fokhagyma
gyömbér
1 kis fej káposzta
1 kaliforniai paprika
szójaszósz
mogyorólaj
repceolaj
1 ek mogyoróvaj
2 marék sótlan mogyoró
1/2 lime

Elkészítés:

Főzd ki a spagettit, közben a repceolajon kezd el hevíteni a zúzott fokhagymát. Add hozzá a kockákra vágott tofut, öntsd nyakon szójaszósszal és pirítsd meg. Reszelj rá ízlés szerint gyömbért. A megfőtt tésztát öntsd tálba, a főzővízébe pedig dobd néhány percre a vékony csíkokra vágott káposztát. Az így elkészült káposztát is önts a tásztára, mehet hozzá a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprika, a sült tofu, a magyoró, a felolvasztott mogyoróvaj és a mogyoróolaj is. Sózd és borsozd, ízlés szerint, facsard rá a lime levét, majd alaposan keverd össze. Melegen és hidegen is fogyasztható.

Jó étvágyat!