
Rozmaringos egészben sült csirke
A sült csirke olyan étel, amit a legfinnyásabb gyerek is megeszik. Ez a változat puha, mint a vaj, a kérge pedig ropogós. Nálunk nagy sikere volt.
Rozmaringos egészben sült csirke:
Hozzávalók:
1 egész csirke
2 szál rozmaring
1 fej fokhagyma
1 hagyma
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 alma
Elkészítés:
Római tálban sütöttem a csirkét, ehhez ezért 1 órával korábban beáztattam. Ha nincs róma tálad, fedő alatt is sütheted, úgy is puha lesz. A csirkét alaposan tisztítsd meg, sózd meg. Tedd a belsejébe a felkockázott, megtisztított almát, a fokhagymákat, köré pedig a répákat és a hagymát. Szórd meg sóval, tegyél egy kevés vizet alá és fedő alatt süsd 180 fokot kb. 1 óráig. Ha megpuhult, melegítsd fel a sütőt 225 fokra és további kb. 10-15 perc alatt pirítsd meg. Friss salátával isteni finom. A gyerekeknek krumplipürét készítettem mellé, amihez a csirkével sült zöldségeket is beleturmixoltam.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!