
Sóskafőzelék
A sóska talán kevésbé népszerű a spenóttal összehasonlítva, de sokan szeretik ezt az enyhén savanykás ízt. Rengeteg flavonoidot és egyéb antioxidánst tartalmaz melyek segítenek abban, hogy a szervezet megszabaduljon a káros méreganyagoktól.
Sóskafőzelék
Hozzávalók:
50 dkg friss sóska
2 ek olaj
3 ek púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
½ liter növényi tej
½ liter víz
só
eritrit
Elkészítés:
Alaposan mosd át a leveleket, majd távolítsd el a sóska szárát. Ha nagyon vastag a közepén az ér, akkor azt is. Olajon fonnyaszd meg, majd vedd le a tűzről és csomómentesen keverd el benne a lisztet és ízlés szerint sózd. Tedd vissza a tűzre, majd folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a vizet. Ha felforrt, akkor apránként elkeverve add hozzá a tejet és ízlés szerint az eritritet. Forrald össze a főzeléket kb. 10 percig, majd botmixerrel turmixold össze.
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!