
Spárgakrémleves tejmentesen
A spárgát a zöldségek királynőjének is hívják, nem véletlenül. Jótékony hatással van az emésztésre és bőrszépítő, vértisztító szerepe is ismert. A belőle készült ételek pedig isteniek! Főzd meg ezt a tápanyagokban gazdag levest te is!
Spárgakrémleves tejmentesen
Hozzávalók:
1/2 kg zöld spárga
1 közepes vöröshagyma
1 fokhagyma
1 kisebb burgonya
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Vágd apróra a vöröshagymát és egy kevés olívaolajon párold meg, add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felapríott zöldségeket. Néhány percig pirítsd együtt, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi elfedi. Sózd, borsozd és 10-15 percig főzd közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült turmixold krémesre, majd díszítsd apróra vágott friss petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!