
Spenótfőzelék fokhagymásan, liszt nélkül
A spenót nagy kedvencem a turmixokban is, így mindig van otthon fagyasztott verzió, ami a gyors vacsorák egyik legjobb alapanyaga. Most főzelék készült belőle, liszt nélkül. Jöjjön a recept!
Spenótfőzelék fokhagymásan, liszt nélkül
Hozzávalók 3 nagy adaghoz:
1 csomag fagyasztott spenót, leveles
1 evőkanál kókuszzsír
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek tápiókakeményítő
só, bors
Elkészítés:
A fagyasztott spenótot egy kisebb fazékban tedd fel főni egy kevés vízzel. Hagyd, hogy felolvadjon.
Készíts elő egy nagyobb lábast, olvaszd fel benne a kókuszzsírt és pirítsd meg rajta a fokhagymát. Amikor megpirult, öntsd rá a felolvadt spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Vegyél ki egy evőkanálnyit a leveles spenótból és a főzőléből egy kis tálkába. Botmixerrel turmixold össze és keverd bele a tápiókakeményítőt attól függően, hogy milyen sűrűn szereted.
Keverd csomómentesre és öntsd a nagy lábashoz a tápiókakeményítős elegyet. Forrald fel újra és kész is.
Tálald főtt tojással vagy sült hússal.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!