Spenótfőzelék fokhagymásan, liszt nélkül

Spenótfőzelék fokhagymásan, liszt nélkül

A spenót nagy kedvencem a turmixokban is, így mindig van otthon fagyasztott verzió, ami a gyors vacsorák egyik legjobb alapanyaga. Most főzelék készült belőle, liszt nélkül. Jöjjön a recept!

Spenótfőzelék fokhagymásan, liszt nélkül

Hozzávalók 3 nagy adaghoz:

1 csomag fagyasztott spenót, leveles
1 evőkanál kókuszzsír
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek tápiókakeményítő
só, bors

Elkészítés:

A fagyasztott spenótot egy kisebb fazékban tedd fel főni egy kevés vízzel. Hagyd, hogy felolvadjon.

Készíts elő egy nagyobb lábast, olvaszd fel benne a kókuszzsírt és pirítsd meg rajta a fokhagymát. Amikor megpirult, öntsd rá a felolvadt spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Vegyél ki egy evőkanálnyit a leveles spenótból és a főzőléből egy kis tálkába. Botmixerrel turmixold össze és keverd bele a tápiókakeményítőt attól függően, hogy milyen sűrűn szereted.

Keverd csomómentesre és öntsd a nagy lábashoz a tápiókakeményítős elegyet. Forrald fel újra és kész is.

Tálald főtt tojással vagy sült hússal.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link