Spenótos-gombás frittata
A tojásos reggelik táplálóak, laktatóak és nagyon változatosak. Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki ezt a gombával és spenóttal felturbózott frittatát.
Spenótos-gombás frittata
Hozzávalók:
3 nagy fej gomba szeletelve
1 marék friss spenót
3 tojásfehérje
1 tojássárgája
reszelt parmezán
kókuszolaj
Elkészítés:
Egy kevés kókuszolajat hevíts fel egy olyan serpenyőbe, amibe nem ragad bele az étel. Dobd rá a szeletelt gombát és párold néhány percig. Add hozzá a durvára vágott spenótot és fogyaszd össze őket 2-3 percig.
Közben a tojásfehérjéket és a sárgáját keverd homogénre. Amikor a zöldségek kissé megpárolódtak öntsd rájuk a tojásos keveréket. Pirítsd addig, amíg az alja szépen meg nem pirul, illetve a tojásos massza meg nem szilárdul.
Tálald frissen, reszelt parmezánnal!
Egészségedre!
Elkészítési idő: 10 perc
Fotó: foodiecrush.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!