Spenótos melegszendvics
Melegszendvicset gyakran tálalok a családnak reggelire és vacsorára is. Nagyon gyorsan összeállítható, rendkívül változatosan készíthető, finom, laktató és a megfelelő összetevőkből válogatva nagyon tápláló is.
Bár gyerekkoromban irtóztam a spenót szagától is, mára megkedveltem és gyakran eszem főzelékként a hideg hónapokban. A tavaszi friss spenót megjelenésével azonban inkább salátákba, turmixokba és szendvicsekhez használom a vitamidús leveleket. Egy ilyen recept következik most:
Spenótos melegszendvics
Hozzávalók:
teljes kiőrlésű kenyér
1 marék friss spenótlevél
2 tojás
vaj
kókuszzsír
só, bors
Elkészítés:
A kókuszzsíron megpárolom az alaposan megmosott és lecsepegtetett spenótot.
Igazságos elosztom a vajjal megkent kenyereken, sózom, borsozom, majd a reszelt sajttal megszórva 180 ℃-os sütőben megpirítom.
Amíg pirul, tükörtojást készítek, végül a megsült spenótos kenyerek tetejére halmozom.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!