Spenótos melegszendvics

Spenótos melegszendvics

Melegszendvicset gyakran tálalok a családnak reggelire és vacsorára is. Nagyon gyorsan összeállítható, rendkívül változatosan készíthető, finom, laktató és a megfelelő összetevőkből válogatva nagyon tápláló is.

Bár gyerekkoromban irtóztam a spenót szagától is, mára megkedveltem és gyakran eszem főzelékként a hideg hónapokban. A tavaszi friss spenót megjelenésével azonban inkább salátákba, turmixokba és szendvicsekhez használom a vitamidús leveleket. Egy ilyen recept következik most:

Spenótos melegszendvics

Hozzávalók:

teljes kiőrlésű kenyér
1 marék friss spenótlevél
2 tojás
vaj
kókuszzsír
só, bors

Elkészítés:

A kókuszzsíron megpárolom az alaposan megmosott és lecsepegtetett spenótot.

Igazságos elosztom a vajjal megkent kenyereken, sózom, borsozom, majd a reszelt sajttal megszórva 180 ℃-os sütőben megpirítom. 

Amíg pirul, tükörtojást készítek, végül a megsült spenótos kenyerek tetejére halmozom.

Jó étvágyat! 


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link