
Tartalmas olasz lencseleves
A laktató és kiadós levesreceptektől sosem lehet elég, pláne, ha ilyen sokáig tart a tél. Próbáld ki ezt a zöldségekkel teli verziót is!
Tartalmas olasz lencseleves
Hozzávalók:
1,5 liter húsleves alaplé
2 csésze víz
1 csésze cukormentes paradicsompüré
1 csésze lencse (lehetőleg beáztatott)
olívaolaj
1 nagy fej hagyma
3 db szárzeller
2 sárgarépa
3 burgonya
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
1 ek bazsalikom
1 tk oregánó
1 csipet kapor
só, bors
Elkészítés:
Egy nagy edényben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a hagymát, pirítsd kicsit, majd jöhet a felkarikázott zeller és a sárgarépa. Párold össze a zöldségeket pár percig, zúzd hozzájuk a fokhagymát.
Öntsd fel a zöldségeket az alaplével és jöhet a paradicsompüré, a felkockázott burgonya és a lecsepegtetett lencse is.
Fűszerezd bazsalikommal, orgenávól, kaporral, sóval és borssal.
Fedd le és takarékon főzd kb. 45 percig. Ha a lencsék megpuhultak, készen is vagy.
Tálald reszelt sajttal!
Egészségedre!
Elkészítési idő: 60 perc
Fotó: theharvestkitchen.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!