Teljes kiőrlésű gofri cukor nélkül

Teljes kiőrlésű gofri cukor nélkül

Hétvégenként, amikor egy kicsibb lazább a reggeli tempó, egyszerűbben belefér egy illatos, fahéjas gofri a reggelibe, de 20 perc alatt sütéssel, mosogatással együtt így megvan. Könnyű, finom és egy kis nyarat csempész a hideg téli napokba.

Teljes kiőrlésű gofri cukor nélkül

Hozzávalók:

2 tojás
400 ml rizstej
3 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 púpozott ek liszt
5 dkg vaj
1/2 ek xilit
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk fahéj

Elkészítés:

A tojásokat robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a rizstejet, a puha vajat, a xilitet, a szódabikarbónát és a fahéjat. Jól összekeverem, majd kanalanként adagolom hozzá a lisztet is. Simára keverem és közben felmelegítem a gofrisütőt. A tésztát a sütőbe kanalazom és 3-4 perc alatt készre sütöm.

Lekvárral és pudinggal is nagyon finom.

Jó étvágyat!


  • Nomacs

    Nekem ez a tészta egy szottyos vmit eredményezett,ami még sem sült rendesen. Plusz a recept leírásában nincs megemlítve,hogy mikor kell hozzáadni a tejet….

    • Eszter

      Szia! Javítottam a leírást, köszönöm az észrevételt. A fenti képen látható gofrit ez alapján készítettem, sajnálom, hogy Neked nem sikerült. Próbáld meg esetleg 10 percig állni hagyni legközelebb.

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link