Teljes kiőrlésű gofri cukor nélkül
Hétvégenként, amikor egy kicsibb lazább a reggeli tempó, egyszerűbben belefér egy illatos, fahéjas gofri a reggelibe, de 20 perc alatt sütéssel, mosogatással együtt így megvan. Könnyű, finom és egy kis nyarat csempész a hideg téli napokba.
Teljes kiőrlésű gofri cukor nélkül
Hozzávalók:
2 tojás
400 ml rizstej
3 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 púpozott ek liszt
5 dkg vaj
1/2 ek xilit
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk fahéj
Elkészítés:
A tojásokat robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a rizstejet, a puha vajat, a xilitet, a szódabikarbónát és a fahéjat. Jól összekeverem, majd kanalanként adagolom hozzá a lisztet is. Simára keverem és közben felmelegítem a gofrisütőt. A tésztát a sütőbe kanalazom és 3-4 perc alatt készre sütöm.
Lekvárral és pudinggal is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
-
Nomacs