
Tésztás cézár saláta csirkével
A cézár saláta a legklasszikusabb recept, ami szinte minden nemzet étlapján első helyen szerepel. Nem is csoda, hiszen a különleges öntet, ami hozzá készül azonnal magával ragadja az ízlelőbimbókat. Az alapreceptet még laktatóbbá teheted, ha jó minőségű szénhidráttal turbózod fel. Próbáld ki az én kiadós cézár salátámat is.
Tésztás cézár saláta csirkével
Hozzávalók:
A salátához:
15 dkg teljes kiőrlésű penne
15 dkg csirkemellfilé
1 csésze koktélparadicsom
5 csésze jégsaláta
Az öntethez:
1/2 csésze jó minőségű vaj
1/4 csésze görög joghurt
3 ek extra szűz olívaolaj
2 ek frissen facsart citromlé
2 tk dijoni mustár
1 nagy gerezd fokhagyma
3/4 csésze reszelt parmezán
só, bors
Elkészítés:
- Először az öntet hozzávalóit keverd össze alaposan, és tedd félre addig, amíg elkészíted a saláta alapját.
- A csirkemellet vágd vékony csíkokra, és egy kevés olajon párold meg.
- Közben a tésztát főzd meg a csomagoláson írtak alapján.
- A paradicsomokat mosd meg és vágd félbe, a salátaleveleket is tisztítsd meg és tépd kisebb darabokra.
- A tésztát, a párolt csirkemellet és a zöldségeket keverd össze, és öntsd nyakon az öntettel.
Tálald friss parmezánnal!
Egészségedre!
Fotó: eatingwell.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!