Tökéletes, mindenmentes gombás rizottó

Tökéletes, mindenmentes gombás rizottó

Az ünnepi asztalra is kellenek húsmentes fogások, izgalmas és ízben gazdag köretek. Mára egy olyan recepttel készültem, ami önállóan és köretként is megállja a helyét. Próbáld ki!

Tökéletes, mindenmentes gombás rizottó

Hozzávalók:

10 dkg gomba
10 dkg igazi rizottórizs
½ l zöldségleves alaplé
3 gerezd fokhagyma
egy kevés fehérborecet
olívaolaj
½ fej vöröshagyma
só, bors
élesztőpehely
friss petrezselyem

Elkészítés:

Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, add hozzá a hagymát, pirítsd meg, majd jöhet a fokhagyma. Keverd hozzá az apróra vágott gombafejeket és főzd 1-2 percig.

Add hozzá a rizottórizst, azonnal keverd fel és öntsd fel a zöldségleves alaplével. Forrald fel, majd vedd takarékra és párold 30 percig, addig ameddig az összes folyadékot fel nem szívta. Közben a vizet még pótolhatod, ha úgy látod, még nem főtt meg a rizs.

Ha kész, keverj bele 2-3 evőkanál élesztőpelyhet, sózd, borsozd és tálald friss petrezselyemmel.

Egészségedre!

Elkészítési idő: 50 perc

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link