Töltött édesburgonyahajó

Töltött édesburgonyahajó

Az édesburgonya ízét egyszerűen nem lehet megunni. Ebben a változatban pedig tápanyagban gazdag, kiadós ebéd. Próbáld ki!

Töltött édesburgonyhajó

Hozzávalók:

3 nagy méretű édesburgonya
2 nagy marék spenót
olívaolaj
2 csésze főtt quinoa
1 marék aszalt áfonya
1 marék sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra.

Vágd félbe az édesburgonyákat és kend meg a belsejüket egy kis olívaolajjal. Süsd őket kb. 30-40 percig, amíg meg nem puhulnak.

Közben főzd meg a quinoát és csepegtesd le.

Hevíts fel egy kevés olajat egy serpenyőben és pirítsd meg rajta a fokhagymát. Add hozzá a quinoát, forgasd át. Ezután jöhet a spenót fele. Sózd, borsozd és pirítsd le rendesen. A végén add hozzá a fűszereket és keverd össze alaposan. 

Amint megsült az édesburgonya vedd ki a sütőből és hagyd egy kicsit kihűlni. Egy kanállal nyomással formázz bennük kis gödröket és töltsd meg a pirított quinoás keverékkel.

Szórd meg sajttal, dugd vissza a sütőbe, amíg rá nem olvad és tálald a maradék spenóttal. 

Egészségedre!

Elkészítési idő: 20 perc + sütés

Fotó: greenvalleykitchen.com

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link