Tönkölyös-almás muffin

Tönkölyös-almás muffin

Anna kért tőlem segítséget tönkölylisztből készülő muffinrecept ügyében. Mivel én még nem készítettem korábban tönkölylisztes süteményt, ezért a Ritakonyhája.hu egyik receptjét küldtem el neki. Anna egy kicsit átdolgozta és saját ízlésére formálta a receptet, a végeredményt pedig nekem is elküldte. Nagyon jól néz ki, és finom is lett. Próbáld ki Te is!

Tönkölyös-almás muffin

Hozzávalók:

10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
10 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
5 tojás
12 dkg vaj
2 alma lereszelve
2 marék tört dió
8 dkg méz
fahéj
citromlé
vanília

Elkészítés:

A vajat habosra kevertem majd egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját és belecsurgattam a mézet. Ezután egy spatulával belekevertem a lisztkeveréket, majd a felvert tojásfehérjével lazítottam. Végül a fahéjjal,  vaníliával és citromlével ízesített reszelt almát és a diót adtam hozzá. Formába töltve 175°C-os légkeveréses sütőben aranybarnára sütöttem.

Jó étvágyat!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »


  • Gabriella Krunc

    Nagyon finom :)

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link