Tönkölyös-almás muffin
Anna kért tőlem segítséget tönkölylisztből készülő muffinrecept ügyében. Mivel én még nem készítettem korábban tönkölylisztes süteményt, ezért a Ritakonyhája.hu egyik receptjét küldtem el neki. Anna egy kicsit átdolgozta és saját ízlésére formálta a receptet, a végeredményt pedig nekem is elküldte. Nagyon jól néz ki, és finom is lett. Próbáld ki Te is!
Tönkölyös-almás muffin
Hozzávalók:
10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
10 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
5 tojás
12 dkg vaj
2 alma lereszelve
2 marék tört dió
8 dkg méz
fahéj
citromlé
vanília
Elkészítés:
A vajat habosra kevertem majd egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját és belecsurgattam a mézet. Ezután egy spatulával belekevertem a lisztkeveréket, majd a felvert tojásfehérjével lazítottam. Végül a fahéjjal, vaníliával és citromlével ízesített reszelt almát és a diót adtam hozzá. Formába töltve 175°C-os légkeveréses sütőben aranybarnára sütöttem.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
-
Gabriella Krunc